9 SEPTEMBER - FÖÖÖRSCHT DAY OF SCHUUUL

2018-09-09 10:27:00

9 september

Imorgon är det första dagen i skolan. Också den tredje kursansökningsperioden ”Add/drop” börjar imorgon. 

Det innebär att man kan gå på lektioner i kurser som man inte har blivit antagen till för att få en grön lapp med en kod på av professorn. Denna kod kan man sen använda för att skriva in sin på en kurs på kurshemsidan. Jag är inte helt hundra på hur det går till än men jag uppdaterar er senare. 

 
 

 

Imorgon ska vi iallafall gå på två kurser som vi inte har. Först är det Cross-Cultural Management vilket är en kurs jag verkligen vill ta. Jag mailade professorn i den kursen förra veckan och det var han som gav mig direktiven ovan. Så jag hoppas att jag kan få en lapp. Den andra kursen är Electronic Commerce, jag är inte helt hundra på om det är en kurs jag vill läsa men det är värt att testa iallafall för att se. OM jag bestämmer mig för att ta eftermiddagskursen så kan jag droppa min torsdagskurs och vara ledig varje vecka torsdag-söndag. Det mina vänner hade ändå varit något! 

 


7 SEPTEMBER - REGISTRATION DAY

2018-09-07 10:26:00
7 september, registration day 

Idag var dagen vi fick våra student-ID och gick genom registreringen vid NTU. Allting gick så himla smidigt och hela registreringen sköttes av studenter vid NTU. Allt som allt gick det väl på ungefär en timme. Vi fick visa upp våra hälsoundersökningar, admission letters och visa kvitto på att vi betalat 400 taiwanesiska dollar för tillgång till internet.Jag är mycket imponerad över hur bra allt löpte på.

Igår var vi ute för första gången. Vi var på ett ställe som hette ”Triangle” något. De erbjöd gratis alkohol för alla tjejer fram till kl 00. Vi kom dit 23:55 vilket nog var lika bra det för det blev en ganska blöt kväll för samtliga inblandade. 

Imorgon ska vi ut på äventyr för vi har ingen skola på fredagar(och så har inte skolan börjat än, men ändå!).
Vi ska åka till ett ställe som kallas för Asiens Santorini, det är en hamnstad som verkar superfin. Stället heter Jiufen och ligger två timmar norr om Taipei. Jag ska fota massor och uppdatera väl. 

Kram


3 SEPTEMBER - ORIENTATION DAY

2018-09-03 14:35:00
 
Idag är det måndag den 3 september och första dagen i Taipei som vi ska göra någonting skolrelaterat.

Vi kom fram till Taiwan i lördags efter 5 nätter i Hongkong. Jag måste erkänna mig vara väldigt imponerad av Taiwan hittills. Staden är ganska lik Hongkong men mycket renligare, grönare och lugnare. Det känns så himla roligt att äntligen vara här efter konstant fixande inför detta sedan mars. 

Jag kan berätta lite om hur det var att checka in på boendet. 
Vi blev upplockade på flygplatsen av min student volounteer. Hon hjälpte oss sedan in till campus och boendet där man skulle fylla i en del papper osv för att få tillgång till rummen. Jag har missat att man behövde ha med sig kopia på pass och antagningsbesked så jag är väldigt glad över att NAMN kunde följa med till 7/11, som ligger runt hörnet från vårt boende, för att hjälpa mig ta kopior. 

När allt var i ordning fick vi skriva under hyresavtalen och ta emot nycklarna för att äntligen få lämna vårt bagage på rummet.
Rummen är väldigt kala här. Det är vita väggar, persienner, kaklat golv och lysrörsbelysning. Det första vi behövde göra efter incheckning var alltså att köpa madrass och sovsaker till vårt rum. Rummet är möblerade med minikyl, skrivbord, bokhylla och sängkarm men utan madrass. Precis mellan tjejernas och killarnas boende finns det ett tält där man kan köpa allt man kan tänkas behöva till sitt nya lilla kryp-in. Så det var ju skönt att slippa sova på planka första natten även om min 6 cm tjocka madrass känns lite som just en planka. MEN det funkar, allt är under kontroll. Efter en liten snabb visit på IKEA dag 2, 20 minuters tunnelbana från campus, så har jag nu också en väldigt gosig filt och fina sängkläder också. Så allt känns bra. 

 Efter uppackning och incheckning var det dags för middag. Min student volounteer och hennes vän hade väntat på oss i lobbyn under hela denna tid så vi bjöd dem på middag som tack för all hjälp och hämtning från flygplatsen. De fick välja resturang och introducerade en japansk resturang med jättegod mat. Totalt betalade jag 670 TWD för 6 personer, det motsvarar ungefär 34 kronor per person. Maten är alltså väldigt billig här. 

 Nu är klockan 07:44 lokal tid och jag har dödat tid genom att skriva detta inlägg. Jag vaknade lite väl tidigt dagen till ära, orientation day. Om 30 minuter ska vi svenskar mötas utanför 7/11 för att äta frukost. 08:30 ska vi möta några tyska utbytisar vi lärt känna under de senaste två dagarna för att gemensamt ta oss mot första dagen på campus. 

KUL 

Kram på er.

 


DESIGN BY ALEXANDRAERIKSSON.SE