19 SAKER JAG LÄRT MIG INNAN JAG FYLLT 19

2013-12-27 12:33:16
1. Ha alltid med dig 50 kronor och en tändare vart du än går (Även om du inte röker). 
2. Fråga alla hur deras dagar är och hur de mår. Vänta geniunt på svar och visa intresse i deras svar. Fråga din kassörska på ica, fråga din bästavän, din lärare, eller bara en bekant.
3. Ta 1000 bilder på dig själv. Ta bilder när du är glad, när du är ledsen, när du är exalterad och överasskad.
4. Ha respekt för dina föräldrar. Försök förstå dig på att allt de gör är för ditt eget bästa. 
5. Att skära sig hjälper inte. Öppna din själ, ditt sinne och dig själv. Inte din hud. 
6. Ingen känner någon annan innan och utan. Det är okej att det är så. 
7. Stå upp för vad du tycker. Få din röst hörd men var ödmjuk. 
8. Respektera alla. Du vet inte vad dina medmänniskor går igenom dagligen. Alla förtjänar respekt. 
9. Att klä sig i svart är alltid ett säkert kort. 
10. Ge alltid mer än vad du tar. Ge en 20lapp i dricks till taxichaffören, ge råd till dina vänner när de kan förbättra någonting, Ge en tia till han framför i kön som saknar en. Ge, och du kommer få tillbaka.
11. Förändrig är det mest självklara här i livet. Låt det inte störa dig. Omfamna chanser och låt de förbättra dig, 
12. Le ofta. Le åt alla. Mot dina vänner. Le när du är ensam hemma och ingen ser dig. Le när någon är otrevlig mot dig. Att le förändrar ens attityd så mycket. 
13. "Body image means nothing. Your body is merely just a seatbelt in the car. Your body is here to protect you. You choose the direction you go, and your body will not hold you back. Only you can hold yourself back." 
14. Var inte långsint. Tillåt inte dig själv att hata någon. Förlåt dem. Lär dig älska den version av dem som du aldrig kommer få lära känna. Tro på att de också är vackra på sitt sätt och önska dem all lycka. 
15. Drick apelsin juice. Massvis varje dag. 
16. Låt inte andras åsikter påverka dina beslut. Lev ditt egna liv och låt andra leva sina.
17. Sjung hela tiden. Sjung falskt. Sjung oseriöst eller sjung som om du vore Beyonce. Sjung för alla som lyssnar. "Sing your soul out"
18. Ta dig tiden att analysera och tänka. Skriv ner dina känslor i blogg/dagbok. Skriv brev till dina älskade. Att smsa är överskattad och inte lika kärleksfullt som ett handskrivet brev.
19. Lev för din egna skull. Gör allt du gör bara för dig själv och ingen annan. Detta är ditt liv och "this is it" 

SÅ JÄVLA MYCKET JULKLAPPAR

2013-12-24 18:56:54
 

SLUTAT BITA PÅ NAGLARNA

2013-12-23 17:48:12
Kan vi ta en tyst minut och bara vara lite stolta över hur fina mina naglar är? Tack.
 
 

JULLOV

2013-12-22 23:31:09
På tal om någonting som har absolut ingenting med inlägget att göra så har vi detta. Min kära telefon har gjort sitt.
 
Nu har det varit lov i bara två dagar och jag har redan hunnit vänja mig och gjort mig bekväm i tanken av att inte ha några måsten. Jag tränar lite, tar igen på lite sömn, äter gott, dansar mycket, jag har tid att måla naglarna ordentligt och framförallt tid att andas och bara ta det lugnt. Inte ha så mycket ångest över skolan. Och allt detta på två dagar. Hur otroligt skönt är inte det? Jag har lite skola som jag ska ta tag i bara. Jag ska göra två läsloggar i svenska och ett föredrag om Renässansen så bör jag ligga i fas. 

Imorgonbitti klockan halv 7 rullar bilen mot Karlstad för julfirande hemma hos Farbror Matias m. familj. Det ska bli himla mysigt och jag ska få träffa min norska kusin Madeleine för första gången på länge. Det ser jag fram emot. Jag ska fira med Jennifer och Victor och hela pappas sida av släkten vilket jag är helt säker på kommer bli supermysigt eftersom att julen är barnens högtid. Kameran ska med självklart och jag hoppas på att få iallafall några bra bilder. 

Vi kommer att åka hem redan julaftonskvällen för att vi ska fira med morfar och Ingrid och mammas sida av släkten på juldagen. På kvällen vankas det festligheter och jag ska ut. Är dötaggad faktiskt. Var ju ute igår, blev inte sent alls så har tränat och varit väldigt produktiv idag faktiskt. 
Nu måste jag sova. Jag skriver imorgon i bilen. 

FUCK YOU

2013-12-17 14:08:00
Det är en jävla principsak att man öppnar dörren till klassrummet när någon knackar. Det är en självklarhet. Jag är så jävla arg eftersom att jag hörde någon kille säga "Nej, öppna inte" när Philip reste sig upp för att öppna. PÅ RIKTGT. Vad fan är problemet? Jag känner lite så att varför kan man inte öppna dörren? Jobbigt att resa sig? Och hur kan man förvänta sig gentjänster och hur kan man förvänta sig att bli behandlad snällt om man själv beter sig som en fitta? Om du inte öppnar dörren, så kanske du inte får låna min dataladdare? Jag körde hem en av killarna när han spydde som en gris för att han skulle slippa åka buss hem. Jag stannade mitt på motorvägen så att han inte skulle spy på sig själv, och vad får jag tillbaka? Inte en öppnad dörr iallafall. En annan kille körde jag hem efter skolan, jag har även skjutsat och hämtat honom i mörby för att han skulle hinna äta sushi på lunchen. Och vad får jag tillbaka? Inte en öppnad dörr iallafall. Jag körde en annan kille till mörby så han inte behövde byta buss. Och vad fick jag tillbaka? Inte en öppnad jävla dörr iallafall. Det är en principsak att man öppnar dörren när någon knackar. Det är en jävla självklarhet. 
 
OCH JA, jag kanske behöver gå till en jävla kurator och prata.

NI ÄR BÄST

2013-12-16 23:02:41
 
Ibland måste man inse själv att man är ändå rätt bra. Det är ingen som säger att man är för självgod och egen kär bara för att man själv tycker man är bra på någonting, och självklart måste man inte vara bäst på allt. Men ibland måste man intala sig själv, och tro på att man faktiskt är jävligt bra. Det behöver inte vara stora saker. Absolut inte. Men tänk efter litegranna. Jag suger på matte, men jag är ganska bra på att ge peptalks. Jag är inte särskilt bra på att springa, men desto bättre på att älska att läsa, dricka goda teer och laga mat. Så vad spelar det för roll om man inte duger till allt? Det spelar fan ingen roll i hela jävla världen. Man kan inte vara bäst, eller ens någorlunda bra på allt. Man måste suga på något, det gör vi alla. 

Så här kommer en lista av saker jag är bra på:
Fläta hår, bädda sängar, kramas, rita eyeliner, måla naglar, skära själken av blommor, komma ihåg oväsentliga saker, inte bry mig om vad folk tycker, dela med mig, sy, blanda drinkar, ge komplimanger, finnas för mina vänner när de behöver mig, packa resväskor, cykla utan händer, skratta åt saker som inte spelar någon roll, se mina brister, hoppa ifrån 5an i hopptornet, "din mamma"-skämt, locka hår med plattänger, lyssna, och prata. 
 
Nu vill jag att alla som läser min blogg(mina 5 fans) skriver, eller tänker lite på det ni är bra på. För det är ni verkligen. 
Bra, alltså.

BOWLING

2013-12-08 12:53:36
Igår var jag, Lotta, Micke, Richard och Mats och bowlade. Det var faktiskt jäkligt kul. Jag vann. Även Mickis kom och drack öl och underhöll oss med sitt sällskap. Det var så mysigt. Återigen, jag vann. Värt att nämna iallafall två gånger. 
Idag ska jag fira min kusin som fyllde 9 förra söndagen, vi har köpt en chokladfontän till henne, vilken jävla drömkusse jag är!! Köpte även 7 stora marabou chokladkakor så hon kan börja använda den direkt. Woho. 
Klockan 15(hoppas jag) ska jag in till stan och träffa Minda och Lotta. Vi ska på Julmarknad. How cozy! Kameran är självklart med. 
 

DET ÄR OKEJ MED MIG

2013-12-07 15:05:19
Du var full och jag var full.
Du är den sortens pojke jag gillar, för du är tom och jag är tom.
Och egentligen är du inte kär i mig, och egentligen är det okej med mig.
För jag blir aldrig kär i nån, sånt där är slöseri med tid. Men kom så slösar vi bort våra liv.
 
Jag var ingen. du var novemberhimlen.

INTE SÅ PRODUKTIV IDAG

2013-12-07 14:48:29
Min dag började klockan tolv med ett välbehövt 45 minuters samtal med Lotta. Vi pratade om pojkar och dejtande och jag blev inte en uns visare men ändå kändes det mycket bättre. Vid halv 2 gick jag upp ur sängen för att göda mig själv med lite lussebullar och knäck, vi julbakade häromdagen. Jag, Titti, och Micke. Det var mysigt och lussebullarna blev jättegoda. Efter att jag hade ätit dem var det dags för ett bad med badbomber jag fick på min födelsedag, vattnet blev rosa och glittrigt. How fancy. 

Nu, ungefär en och en halvtimme senare så är jag äntligen tillbaka i sängen och det känns bra. Jag har ingen energi till någonting överhuvudtaget idag men klockan 18 ska mamma hä gäster pga. födelsedag. Kul. 


SAMMANFATTNING AV 2013 I BILDER

2013-12-05 15:54:19
Snart är det fan dags att göra en sammanfattning av mitt år. Det har verkligen gått upp och ner och jag tänkte faktiskt bara göra ett långt inlägg med bilder och så som jag har postat genom året. Det blir ju spännande med tanke på hur sjukt olika allt är nu om man jämför med i Januari i år. Spännande va. Nya människor och människor jag förlorat kontakten med. Minnen jag helst inte vill komma ihåg och saker jag aldrig vill glömma. Det är ju en månad kvar på detta år, 2013 har gått så sjukt jävla fort, kommer ihåg nyår förra året som om det vore igår. Är ledsen att Elin inte kommer fira det med mig iår igen men jag har ju fått så himla mycket nya människor i år så det blir ju mysigt iallafall. Nu ska jag försöka fokusera den sista kvarten på Samhällslektionen. Jag skriver lite mera senare mi amores. 
 

JUL

2013-12-02 12:29:39
Nu är det snart jul för mamma har börjat sätta upp julstjärnor, röda gardiner och har även köpt vita julstjärneblommor. Vi har dock glömt att skaffa oss en adventljus osv men det gör inget. Mamma köpte dock en chokladkalender till mig så jag är nöjd ändå hehe.
  

DESIGN BY ALEXANDRAERIKSSON.SE