FRÄLST

2018-02-25 16:05:26
Sedan årsskiftet har jag och Jacob varit i Idre och åkt skidor med hans pappa och pappas fru. Där åt vi massor god mat och åka skidor från att liftarna öppnade tills att de stängde. Så himla mysigt var det.
 
Men till poängen med detta inlägg, jag har blivit frälst. I Idre blev jag introducerad till en ny glassås. Har ni provat O'Hojs salted caramelsås? Den är himla god. 
Jag äter den tillsammans med D'or Vaniljglass och skivad banan men förra veckan var jag och Jacob på middag hemma hos Ellen och Leo och de bjöd då på detta men tillsammans med popcorn och WOW. 
 
Jag rekommenderar den varmt, så köp den nästa gång ni är i butik och njut. 
 

FISH TACOS

2018-02-23 16:27:00
 4 personer

Du behöver:

1 paket Old El Paso Stand ‘N’ Stuff Mini Tortillas

Pankofriterad fisk:
600 g torskfilé
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1,5 dl vetemjöl
1 ägg
3 dl pankoströbröd
1 liter rapsolja

Hot mayo:
2 dl majonnäs
4 msk Srirachasås eller annan stark chilisås
salt & Peppar

Mangosalsa:
200 g mango, färsk eller tinad frusen
1 röd chili
juice från en halv lime
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
färsk koriander efter smak
salt & peppar

Recept ur Elle Mat och Vin

 

Ikväll kommer Ellen hem till mig och Jacob på middag. Jag ska bjuda på fishtacos efter receptet ovan. Jag blev superfrälst av fish tacos efter att ha provat det första gången. Och att jag inte gillar koriander är en lögn som jag själv trott på senaste 20 åren. Vad har jag missat!! 

Jag brukar utöver det som står ovan i receptet göra vitkållsallad, picklad rödlök och en pico de gallo. Vitkålssalladen gör jag genom att riva vitkål och röra ihop det med creme fraiche + salt och peppar. Sen så har jag såklart majs till också för majs är ju livet. Och sen, kanske viktigast av allt, det är mycket godare om man använder färsk mago i mangosalsan istället för fryst. 

 

Och om man inte gillar koriander, vilket Jacob inte gör, så kan man bara utesluta det från receptet och ha en skål på bordet med hackad koriander i. 

 

 


NYC

2018-02-23 10:48:13
(null)(null)(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

I höstas var jag och Jacob i New york över min födelsedag. 15-21 november bar det av på vår första resa tillsammans. Varför NYC kan man ju fråga sig? Det var faktiskt så att vi sträck kollade serien Suits och fick en väldig feeling för just New York. Jacob hade aldrig varit i USA tidigare så det kändes ju passande.
 
Det var en så himla mysig resa. Vi hade inga planer inbokade förutom att gå på en NHL-match, NY Rangers vs- Ottawa Senators. Så resan bestod till mesta dels av att strosa runt i staden, sightseea och äta god mat ur foodtucks. Vi åt brunch med Alice en dag, hon studerar tredje året Civ.Ek här i Linköping och gjorde sin utlandstermin i NY. Vi var också och drack drinkar med henne uppe i en roofbar som var med i GossipGirl, det var fräckt! 
 
Vi träffade också Michaela Lundberg, en gammal vän till mig från sjuan i Bergtorpsskolan. Hon bodde i NYC och praktiserade på Svenska Handelskammaren. Jag och Jacob tog en drink med henne i en takbar vid Empire och det var så himla roligt att få träffa henne igen. 
 
Vi strosade timmar i Central Park, gick på museum och blev besvikna över hur romantiserat Financial District och Wallstreet är i filmer. Det blev en hel del shopping och god mat. Bilderna på maten ovan var precis lika god som den såg ut. Om inte ännu godare. 
 
Det var en fin resa, med en ännu finare kille.
Det är min Jacob allihopa, min livkärlek. Hur fint är inte det? 
 

2018-02-22

2018-02-22 11:13:43
Fyra bilder från 2017s nollning då jag var underfadder för de nya ekonomstudenterna på LiU. 
 
Nu var det åratals sedan jag uppdaterade mitt äventyr senast. 
Jag har lyckats komma ihåg både lösenord och inloggning, vilket förvånade mig mycket. 
 
Mycket har hänt senaste tre åren. Jag ska försöka göra en liten sammanfattning av det hela:
 
Augusti 2016 flyttade jag till Linköping och började läsa civilekonomprogrammet. Det kan ha varit en av de roligaste hösterna i mitt liv. Jag lärde känna så extremt många nya människor från Sveriges alla hörn. Första terminen bestod för det mesta av festligheter och roliga events som universitetet annordnade. Det var Nollningen, kravaller, KK på torsdagar och Dra't i Spat. Men också lite plugg. Första året presterade jag inte på pluggsidan. 
Jag hade så mycket roligare med allt som var runtomkring så jag glömde bort varför jag faktiskt var här. 
 
Nu är jag inne på andra året. Jag är i kapp i skolan och håller på att planera inför utlandsterminen som igår i utbildningen. HT18 bär det av någonstans i världen. Var vet jag inte. Just nu lutar det mot en termin i Kuala Lumpur i Malaysia. Ansökningsperioden till det universitetet stänger i mitten på Mars så det börjar bli dags att skicka in ansökan om det nu är dit jag vill. Men jag vet ju inte. Jag vill ut i världen. Var spelar egentligen inte så stor roll men det universitetet är av australiensk standard, men till halva priset av vad det kostar att studer i Australien. 
 
Jag har mycket att tänka på just nu när det gäller utlandsstudier. Deadlines radar upp sig och jag måste ta tag i det. Men på tisdag, 27/2, har jag tenta i Finansiell Styrning så det är vad jag fokuserar mest på nu. Det ska nog gå bra!
 
MEN vad roligt det är att vara tillbaka om än bara för en liten stund. 
Jag ska försöka uppdatera lite oftare nu. Jag vill ju ha någonstans att skriva av mig sen när det bär av till en annan del av världen. 
 
Kram

DESIGN BY ALEXANDRAERIKSSON.SE