MIN BABE SKREV EN LÅT TILL MIG PRECIS INNAN VI BLEV TILLSAMMANS

2013-03-31 13:41:00

CHOKLADTÄCKTA JORDGUBBAR

2013-03-31 09:45:10
Igår mellan 00:00 och 00:00 inatt fick jag äta hur mycket godis jag ville men nu är mitt godis och läsk-förbud tillbaka. Fan vad det suger, men det är ändå sjukt värt eftersom att jag känner mig sååå duktig när jag har det och klarar av att tacka nej till allt jag älskar här i världen, lol. 
 
Igår smälte jag choklad i vattenbad och doppade sedan jordgubbar i det och hjälp vad gott det var. Har massvis kvar nu eftersom att jag gjorde tre paket jordgubbar så jag tänkte ta med några till Marianne idag igen. 

FIN TAVLA AV WALTRES PAPPA

2013-03-30 12:04:00
Var hemma hos Katarinas pappa för några veckor sedan för första gången och la märke till den här tavlan i hans sovrum. Han har ett intresse för att måla vilket verkligen märks kan man ju tycka för den tavlan ovan har han gjort. Är helt kär i hans konst och funderar på att be honom måla en tavla till mig. Vill ha en ljus tavla med lite gammelrosa i för det är så jag har börja göra om mitt rum nu. Ut med det blåa och in med det rosa.
Rosa betyder sommar. 

INGEN MOTIVATION TILL ATT GÅ UPP UR SÄNGEN

2013-03-30 08:35:11
Min utsikt från Katarinas säng.
Jag ligger just nu hemma hos Katta i hennes säng. Hon fick lite bråttom till jobbet eftersom att hon börjar om fem minuter i Arninge och hon bor i Viggbyholm. Jag hoppas att hon hinner. 
Jag vaknade för inte allt förlänge sedan och ligger och drar mig i sängen, finner ingen motivation att gå upp och är alldeles för trött för att leta efter någon. 

Idag ska jag till Marianne, min faster i Rimbo, och hälsa på lite. Var ju där för inte så länge sedan men det ska bli kul att åka dit igen eftersom att det oftast blir allt för sällan mellan gångerna. Jag ska åka upp med pappa och Micke och sen ska John, en killkompis till mig, ta med sin pappa och komma dit och kolla lite på skogen också.
 

NY VÅRJACKA

2013-03-29 15:41:21
Införskaffade mig en ny jacka i veckan. En mycket välbehövd vårjacka som kommer hålla ett tag. 
yay är så nöjd. Hatar dock att vara inne på Jackie för man blir förälskad i allt man ser men jag måste hålla tight i pengarna såhär inför USA. Hatar att spara. Det är det värsta jag vet. 

PÅSKLOV

2013-03-29 14:43:14
Mamma packade påsar till alla påskkärringar som inte kom igår. Stackars oss som har massvis med godis kvar. hehe
Nu är det äntligen lov igen och ack så jag har längtat. Lovet firades in hos Titti igår. Vi mös massvis med god frukt och flädersaft. Jag gjorde klart min engelska inlämning och är så nöjd med att den blev klar nästan innan tolvslaget iallafall. 
 
Somsagt så är det lov. Ingen skola på nästan en vecka. Fy fan vad skönt. Vill inte lova något men eftersom att det är lov så har jag tid att göra saker. Dvs mer bloggning och bilder. Det hoppas jag iallafall. 
Ikväll ska jag jobba. Jag börjar klockan fyra och jobbar till halv 9 och efter det ska jag hem till Katarina och mysa med henne och Oscar. När klockan är 00:00 får jag äta godis i 24 timmar så då ska vi trycka i oss massvis av godis. 
 
Glad påsk sålänge min fina. 
 

EN BILD NI INTE SETT IFRÅN SPANIEN

2013-03-27 20:04:36
Hej mina fina. 
Idag hade jag Erik igen. Det finns verkligen inte ord för att beskriva vilken pärla han är. 
Jag fick dock gå hem därifrån eftersom att mamma glömde bort mig, haha taskigt. Men vad annars?
Jag ska plugga nu. Hade utvecklingssamtal idag så min mamma tvingar mig lite. 

Jag får försöka hålla motivationen uppe genom att fokusera på framtiden. 
Kom igen nu då.

ERIK

2013-03-25 13:57:16
Idag ska jag träffa mitt hjärta för första gången på typ en vecka. Så jag har längtat! 

SKANSEN

2013-03-24 14:03:07
Igår var vi på skansen med spanjorerna och jag tror att det var mest på sakens skull. Jag tror även att ingen kunde riktigt njuta av omgivningen eftersom att det var så kallt. Jag hade trevligt sällskap dock. Så det gjorde inte mig alldeles för mycket att jag frös så att jag inte riktigt kände tårna. 
 
Idag är planen att jag ska ta hand om min spanjor och Victorias spanjor. Jag ska försöka plugga lite natur inför naturprovet på torsdag och så länge så sätter jag på en film åt spanjorerna. Kommer säkert att fastna i filmen, men det gör inte mig något.... eller jo det gör det ju. fan

FÖRE/EFTER

2013-03-22 10:37:11
Mina bilder före och efter retushering skiljer ganska mycket på sig. Det är viktigt att veta att kameran inte gör allt i en bild. 

VAD GÖR JAG I SKOLAN?

2013-03-20 08:44:23
Vad gör jag i skolan nu? Jag måste ju vara så jäkla trött i huvudet om jag inte ens kan läsa klockan korrekt. 
Jag trodde att 07:44 betydde kvart i 9. Hur tänkte jag då, om inte alls? 
 
Nu sitter jag iallafall i skolan och väntar på alla andra. Vi börjar ju inte förens om 50 minuter så jag får sitta här ett tag och inte göra någonting. Kanske skriva några tidsinställda inlägg som kommer ut de kommande veckan. Vi får se. Jag menar, vad är inte bättre än att plugga? Spela lite Candy Crush, eller smygfota Mindas bror som står i Caffis (hjälp).
 
Haha nej, men på en mer seriös not. Jag vet inte vad jag ska göra. Det blir nog lite blogginlägg. Kul för er och mig i framtiden. 

JUST BE AS GOOD AS ONLY YOU CAN BE

2013-03-19 21:36:03
 
 

SPRINGSKOR

2013-03-19 19:23:32
Tänkte för er som inte har den underbara äran att svettas med mig på idrotten skulle få se mina nya springskor. 
Älskar färgen och ser fram emot att all snö ska försvinna så jag kan ta mig runt sjön igen. 

TONÅRENS BÄSTA DAGAR

2013-03-17 10:54:00
Såhär känner jag mig idag
Jag har haft en väldigt bra helg. Har spenderat mer tid till att uppleva saker och vara med i nuet än att fota och skriva ner det. I fredags jobbade jag och åkte sedan till Midnattskuppen och träffade några fina vänner. Vi hade trevligt även om vi inte stannade så länge. Jag var trött så min mor hämtade mig vid halv 12 och vi körde hem en alldeles perfekt onykter, pratglad Anton. Jag var hemma runt tolvslaget och däckade i soffan direkt. 
 
Lördagen var bra. Jag var hemma hos min bästaste Titti som styrde. Det spårade så inåt skogen men förhoppningsvis så löser sig det där med det krossade fönsteret och fallna lister. Jag hade en helt okej kväll. Det var en av de kvällarna då det var så roligt(läs: nödvändigt) att vara nykter. Ta hand om alla alldeles för fulla människor och stoppa pojkar ifrån att slå ihjäl varandra. Men det var som sagt en bra kväll. Jag åkte hem relativt tidigt men önskar att jag hade stannat hela natten för det hade nog behövs. Jaja, jag är glad att jag är hemma nu iallafall. 
 
Idag ska jag jobba. Börjar 12:30 och slutar redan 18:30 så det är inte en jättelång arbetsdag. Direkt när jag slutar så ska jag åka hem till Titti och kanske spendera natten där. Jag har inte bestämt mig än eftersom att vi har skola imorgon. Vi får se helt enkelt! 
 

Dag 6 - NÅGOT ANNORLUNDA MED MIG

2013-03-14 19:26:14
Alltså. Jag tror nog att jag är ganska normal. Jag har ungefär samma värderingar som de flesta andra i min ålder har. Jag är kanske annorlunda på så sätt att jag vågar vara mig själv i situationer där andra inte riktigt vågar. 
Jag tror att jag är lite säkrare på vem jag är än de flesta i min ålder. Men jag är ju fortfarande i gymnasiet så detta är ju tiden då allting förändras. yay. föräldring. 

UNG NU OCH DÅ

2013-03-14 07:10:00

Morfar sa att Sveriges befolkning var orolig med tanke på hur dåligt informerade befolkningen var under kalla kriget. Det fanns ganska lite information för media att dela med sig av medans idag kan man ta upp datorn och hitta fakta angående massvis med konflikter i alla olika världsdelar. Att man kan ha koll på vad som händer i världen ger nog en viss trygghet som morfar inte upplevde som ungdom.

Levnadsstandarden under 60-talet var sämre än nu. Morfar bodde tillsammans i en liten 3a med pappa, mamma och två bröder. Han fick sova på en bäddsoffa i vardagsrummet och det var lyxigare än att behöva dela rum med lillebröderna. Man äter godare mat nu och tjänar mer pengar. Morfar kunde klara sig nästan en hel vecka på en krona medans idag tar man knappt upp en krona om man tappar en. Den bättre levnadsstandarden har resulterat i bättre kommunikations medel så som bussar, bilar och resesätt. Det är fler som har råd och kan resa nu än för 40 år sedan. En konsekvens av det ökande resandet är att fossila bränslen tar slut. Vi kommer i framtiden behöva ändra våra resesätt. 

 

Morfar ansåg som 17åring att invandringen till Sverige var väldigt begränsad. Det var inte ofta man såg någon utländsk och när man väl gjorde det så reagerade Svenskarna öppet på det. Det var tex ingen som dolde fientligheten mot svarta då ingen ville sitta bredvid morfars svarta jobbarkompis på tunnelbanan. Jag anser att Sverige idag är ett mer välkomnande samhälle för invandring även om de på senare år har röstats in ett främlingsfientligt parti i riksdagen. Jag tror att rasism fortfarande finns bland oss i samhället men folk visar det inte eftersom att det varken är politisk korrekt eller socialt accepterat. I framtiden kan detta leda till negativa följder. Vi får hoppas på att detta inte leder till samma utveckling som det gjort i Frankrike där rena raskravaller har uppstått det senaste årtiondet på grund av folks intoleranta syn på invandring.

 

Kvinnans roll i samhället har expanderat på så sätt att det är lättare nu att få jobb som kvinna än vad det var förr. Morfars mamma var hemma fru och morfars pappa jobbade väldigt mycket för att kunna försörja familjen. Samhället har fått mer respekt för kvinnor nu och det är inte jättekonstigt att ha en kvinnlig chef nu när kvinnor har rätt till lika bra utbildning som män.

 

De största skillnaderna mellan min livssituation och morfars är att jag går i skolan och får bättre framtidsmöjligheter. Jag får gå i skolan och kan utbilda mig till det jag vill bli men morfar inte hade chansen till det. Våra boendeförhållanden skiljer sig på sätt att jag bor större och rymligare och behöver inte oroa mig över att ha mat på bordet osv. 


MINDA OCH INGRID

2013-03-13 22:11:00
Igår var vi på museeum med skolan. Nästan alla i klassen var på olika museum men jag fick iallafall sällskap av fina Ingrid på sista bilden! Vi tjejer i klassen möttes upp på vapiano för att luncha. Det var så himla gott och oj vad jag älskar vapiano!! Ska eventuellt äta hemmagjord vapiano pasta pesto på fredag med mina pärlor Josefin och Katarina. Efter det ska vi åka till skolan för att gå på midnattskuppen i volleyboll! Det kommer nog bli fett. 

morfar

2013-03-13 18:34:53

LITE FÖRKORTNINGAR SOM PASSAR IN PÅ DENNA BILD.

2013-03-13 15:03:46
Irl asg lol

Dag 4 - MIN FAVORIT BILD

2013-03-12 23:29:11
Vet inte varför detta är min favoritbild just nu. Den förmedlar något jag inte riktigt kan sätta ord på.

LOVE ME

2013-03-12 21:39:17

When you meet the other half of your soul,
you will understand
why all the other lovers had to let you go.
When you meet the one who deserves your heart, 
you’ll understand
why you and all the others have to be apart. 

EN LITEN FILM

2013-03-11 23:23:00
Vi pratade i klassen här om dagen om att göra egna videosar och jag skrev även här om att jag skulle göra en i helgen och lägga upp. Jag filmar så jäkla sällan så det blev inga videos denna helg. Men här har ni min första lilla film om mitt liv. Det är massa klipp jag har haft liggandes på datorn och telefonen sedan i somras. Åh vad mysigt. Ha i åtanke att allt är filmat med iPhone kamera förutom där jag åker lite speedway och därav kvaliteten. Det är filmat av Mats Hasselbom. 

Dag 3 - MIN STÖRSTA RÄDSLA

2013-03-11 12:33:00
Min största rädsla är att vakna upp när jag är 40, med man, villa och barn och tänka "Vad har jag gjort med mitt liv?" Jag bävar för att vakna upp och inte vara tillsfredställd. Jag är livrädd att inte ha uppfyllt mina drömmar och sen inse det när det är försent och då sitter jag där med volvo, rött hus med vita knutar, hund, jobb och familj. Då är livet över. Det går inte längre att åka till london och dansa på bardiskarna för man har ansvar att ta. 

TENGO GUAPA

2013-03-11 12:28:46
 

Dag 2 - DET BÄSTA/SÄMSTA MED MITT LIV

2013-03-10 10:42:00
Bästa: Det bästa med mitt liv är mina vänner. Min omgivning. Alla mina klippor. Jag älskar alla mina fina hjärtevänner och skulle vara så jäkla vilsen utan dem. Vems armar skulle omfamna mig bättre än Katarinas? Vem skulle jag berätta allt för om inte Isabella som jag har känt sedan barnsben då det bästa vi visste var att bada nakna på sommarna och äta kebab på vår så kallade kebab brygga. Livet är så jävla bra.
 
Sämsta: Jag tycker inte om att prata om negativa saker i mitt liv eftersom att det mesta är så jäkla posetivt. Jag är en lycklig jävla tonåring och livet leker helt enkelt.
 

MAN VET INTE VAD MAN HAR FÖRENS MAN FÖRLORAT DET, eller vad är det man brukar säga?

2013-03-09 19:33:55
Vi behöver alla börja visa lite uppskattning. 

SOCIETY SUCKS

2013-03-09 16:45:25

Dag 1 - VEM ÄR JAG? VAD ÄR MIN NUTID?

2013-03-09 11:18:00
Ja vem är jag? Det frågar jag mig själv ganska ofta. Jag vet inte riktigt själv. Jag grublar över det långt in på nätterna och skriver ner vad jag kommer fram till i min dagbok. Det varierar från dag till dag. Vissa dagar vill jag bli en ansvarslös äventyrare och andra vill jag jobba på banker med andra människors pengar. Som sagt, det varierar. Men om vi ska köra lite ytligt istället för att gå in på djupet så är jag är iallafall en 17årig tjej. Inte mer speciell än någonannan. Jag tycker om motorcyklar, gymnastik, mina vänner och att fota. Jag och skolan är kommer inte så bra överens men jag har väldigt lätt för att acklimatisera mig. Jag anpassar mig lite efter min vardag så det gör inget att jag måste gå till skolan mån-fre för jag vet att sen har jag 2 och en halv dag helg att ta igen de förlorade äventyren. Förutom motorcyklar, gymnastik, vänner och min kamera så gillar jag främlingar. Jag gillar hur man bara kan se på främlingar och föreställa sig hur de är. Man har egentligen ingen aning. Jag tycker inte lika mycket om katter. Katter är illvilliga små djur som klöser och spinner vart i varannat. Jag tror inte att de tycker om mig så mycket när jag inte har min kamera med mig. Har jag det så ser det ofta ut såhär;
Då jäklar blir de nyfikna.

LITEN LISTA FÖR DE KOMMANDE 15 DAGARNA.

2013-03-08 15:40:00
Dag 1 - Vem är jag? Vad är min nutid? 
Dag 2 – Det bästa/sämsta med mitt liv
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Min favoritbild
Dag 5 - Det här finns i min nattygslåda 
Dag 6 - Något annorlunda med mig
Dag 7 - Någonting jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min kommande sommar
Dag 9 - Mitt bästa minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på mitt hus och omgivning
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min personlighet
Dag 14 - Vad som får mig att må bra
Dag 15 - Något jag har gjort som jag är stolt över

DU ÄR NÅN ANNAN NU I OCH FÖR SIG, MEN NÄR DU STRIPPAR OCH KLÄR AV DIG ÄR DU SAMMA GREJ

2013-03-08 14:05:47
 

VIDEO AV MITT LIV

2013-03-08 00:08:00
Jag saknar min pärla
Imorgon ska jag göra en film över min dag. Lottis visade en video idag av en tjej som hade filmat hela sin dag så imorgon ska jag göra det också. Eller så gör jag det på lördag. Det kommer nog att bli mycket mer intressant. Eller så kör jag på hela helgen! Fredag till Söndag! Värt. Så får det bli!

Nu måste jag sova för ögonen går i kors på mig. Nickade till lite nyss och tappade företagsekonomiboken i ansiktet. AJ. Ha, nu blir det sömn. 

Massa pussar till er 

MITT LIV ÄR ÖVER

2013-03-07 13:46:00
Jag har sådan brutal ångest inför detta prov. På riktigt känns det som att mitt liv är över. Jag ska nog börja planera min framtid utan gymnasieutbilning. Vad kan man bli då? McDonalds kock, strippa eller kanske Hollywood fru?

OH GOD I WISH I LIVED IN THE 80'S

2013-03-05 23:26:55

En ung pappa och en ännu yngre farbror.


LEIF GW PERSSON

2013-03-05 21:34:36
Jag har varit och solat och mina fräknar börjar äntligen komma fram. Fräknar är ett, för mig, typiskt tecken på att våren är påväg. Inte för att dessa kommer ifrån vårsolen... men ändå! Just nu sitter jag och dricker te och kollar på Veckans brott. Det är typ en liknande Efterlyst serie med Leif GW Persson och den suger men pappa vägrar byta kanal. 


EXPONENT

2013-03-05 17:10:55
Det är såhär jag kommer att försöka spendera varenda ledig minut på tills på torsdag. Är så himla otaggad på att få F på det här provet alltså. Måste öva på procent och lånamorteringar osv. blä otagg.

OINTRESSANT INLÄGG

2013-03-05 10:03:11
Jag har redan tröttnat på idén om en svartvit blogg så jag kommer att fortsätta posta färgglada bilder. Inte nu direkt dock för jag har inte fotat något sen i lördags så jag har inget nytt att posta så det blir bara tråkigt om man visar samma bilder om och om igen. 

Jag har inga planer inför framtiden direkt. iallafall inte för den snaraste framtiden. Idag ska jag hem efter skolan. Kanske träffa min babe och plugga lite men inget mer än det. Kul va? nja.
Delar med mig av mina underbara sommarplaner sen!! (OMG typ)

SOCIETY6

2013-03-04 21:08:21
Jag vill tipsa er mina fina om en sida med massor av fina saker. Iphoneskal, T-shirts, tavlor osv. Ni ser ju ovan vad de erbjuder. Klicka på bilden så hamnar ni på sidan. Society6 heter den. 

JAG HAR BESTÄMT MIG FÖR ATT GÖRA HELA MIN BLOGG SVART/VIT.

2013-03-03 23:11:00
Jag har bestämt mig för en förändring. Bara svart och vitt. Men det finns såklart inga regler utan undantag. 

INSPIRATION

2013-03-03 21:43:06

SÖNDAGS ÅNGESTEN NÄR DET ÄR SOM VÄRST.

2013-03-03 21:18:10

I WISH I COULD STOP LOVING YOU SO MUCH

2013-03-03 09:58:11

VORE DET INTE DRÖMMEN ATT ÅKA TILL BOYS FASHION WEEK?

2013-03-02 19:52:00
Kolla på allt detta ögongodis. 
Denna video är dock ifrån Paris, BFW 2012. 
Undrar när och var den är i år. Drömma kan man ju göra.

SOLNEDGÅNGEN

2013-03-02 18:43:40
Idag åkte jag tillbaka till mitt smultronställe fast jag stannade inte så länge. Jag fick träffa Marianne dock, äntligen! Hon var inte hemma sist jag var där så det var så himla mysigt. Hon är utan tvekan en av mina favoritmänniskor i världen. Så himla bra är hon. Om jag skulle beskriva henne med ett ord så är det ordet nog handfast. Hon är verkligen bestämd av sig och hon har en så jäkla självsäker aura runt sig. 
Marianne är förövrigt min faster. Eller typ. Hon hade varit som inte hennes pappa och min farmor skilt sig. Vi är inte blodsbundna men vi är familj ändå. 

FATALIST, LIVET TAR MIG DIT JAG ÄR MENAD ATT VARA

2013-03-02 13:52:00
Jag sitter och drömmer mig bort till åren efter studenten. De åren som kommer att bli de mest händelserika åren i mitt liv för de är då man ska vara en fri själ och resa och lära känna världen. Jag börjar nog med London. Resa bort, se solnedgången på takterasser och dricka vin tills jag blir alldeles för berusad. Lära känna vackra människor, bo i en etta med någon fin vän som tar hand om mig när jag får mitt hjärta krossat. Hångla med skäggiga britter, äta bruncher på breakfast club, och hänga på alla under-ground ställen som finns i hela London. 
Att komma iväg ifrån Stockholmarnas mentalitet att Stockholm tillhör svenskarna och komma till Londons älskade ärlighet och välkomnande atmosfär. Man har ju dött för mindre. Lämna Sverige när enda planen man har är att skapa ett nytt liv med nya människor. Åka iväg utan bestämd framtid. Skriva CV när man väl är där, bo på hostel tills man har hittat sin en flat att dela med andra människor i samma ålder. Ett land som kryllar av möjligheter, aktiviteter, uteställen som är öppna alla tider på dygnet och allt för inga pengar alls. 

MEOW

2013-03-02 12:11:00

SKA JAG FÄRGA HÅRET BRUNT?

2013-03-01 21:15:32

TRÖTT PÅ ATT STRESSA

2013-03-01 14:43:37
Min dag har spenderats hemma. Jag vaknade hos min älskade Titti imorse och åkte hem klockan 7 för hon skulle till stallet. Som jag har saknat den lilla gosen alltså. När jag väl kommit hem så sov jag massvis tills Lotta behövde gå och ut gå. Jag trallade lite med henne och sen när jag kom hem så kollade jag lite på 4400 och åt massvis med mat och drack tre koppar kaffe. Vid tolv så kom min fina kusin hem till mig för hon hade lunch. Vi drack kaffe och pratade massvis. Hon är bäst. Det finns verkligen ingen som jag skulle berätta mer för än henne. Hon är lite utav min klippa kan man säga. Mycket omtyckt är hon iallafall. 
När hon gick och började jobba igen så kollade jag igenom massa bilder ifrån min barndom, och tillochmed mina föräldrars barndom. Jag blir så himla sentimental av gamla bilder så jag satt och grinade som en liten barnrumpa över hur fort jag växt upp. Saknar att vara barn och inte behöva oroa mig om betyg och sånt trams. 

Klockan fyra börjar jag jobba här nere på ICA så nu ska göra nudlar och byta om så att jag har det gjort och inte behöva stressa sen. Det blev förövrigt inget plugg idag, eller inte än iallafall. Kanske stannar hemma ikväll och läser lite företagsekonomi, eller pluggar matte. Dumma matte. Hatar.

VÄRLDENS BÄSTA MORMOR

2013-03-01 14:23:56
Jag saknar dig
 

SMULTRONSTÄLLE

2013-03-01 07:58:00
Igår var jag hemma hos min faster på hennes gård i Rimbo. Det var ju ett tag sedan nu så jag tänkte passa på och åka dit och hälsa på alla djuren litegrann. Hon har så jäkla mycket djur. Kossor, katter, hundar, ankor, påfåglar, höns, hästar, getter. Hon har säkert fler som jag inte ens kommer ihåg. Det är helt galet. Jag skulle nog kunna erkänna att det är min smultronställe! Framförallt på sommaren när det är sol och man kan rida barbacka hela dagarna. 


DESIGN BY ALEXANDRAERIKSSON.SE